Mikä on paras koiralehti?

Yhä useampi saa tietonsa ja viihteensä nykyään internetistä ja painettujen lehtien lukijamäärät ovat olleet jo pitkään laskussa. Monet kuitenkin nauttivat edelleen painetun lehden hypistelystä ja kiinnostuksen kohteensa parissa rentoutumisesta. Moni pitää (onneksi) toimituksellista sisältöä myös luotettavampana lähteenä. Mikä on paras koiralehti ja onko koirille omistettuja aikakauslehtiä enää edes olemassa? Paneuduimme asiaan.

1. Aikuiselle Koiramme-lehti

Koiramme-lehti

Koiramme on Kustannus Oy Koiramme -yhtiön julkaisema koiralehti, joka ”ottaa kantaa paremman koiranpidon puolesta, seuraa koirien terveyttä ja koiria koskevaa lainsäädäntöä, raportoi näyttelyistä, kokeista ja kilpailuista sekä käsittelee ajankohtaisia asioita.”

Koiramme-lehteä julkaistaan kolmena eri versiona:

  • PerusKoiramme
  • MetsästysKoiramme sisältää 16 sivua metsästyskoira-aiheita
  • Edellisten yhdistelmätilaus

Koiramme-lehti postitetaan kaikille Suomen Kennelliiton jäsenille. Lisäksi se on saatavilla useimmista Suomen kirjastoista ja irtonumeromyynnissä kioskien ja päivittäistavarakauppojen lehtipisteissä.

Toukokuusta 2022 lähtien Kennelliiton jäsenet voivat lukea lehteä myös digitaalisena osoitteessa digi.koiramme.fi. Koiramme-lehden verkkosivut löytyvät osoitteesta www.koiramme.fi.

Koiramme on käytännössä ainoa vain koiriin erikoistunut, aikuisille suunnattu  suomenkielinen koiralehti.

Henkilöjäsenelle Kennelliiton jäsenyys maksaa tällä hetkellä 40 € vuodessa.

2. Lapselle Pets-lehti

Pets-lehti

Pets on Storyhouse Egmontin julkaisema, 6–12-vuotiaille eläinrakkaille lapsille suunnattu lehti, joka sisältää ”runsaasti hauskaa, hyödyllistä, viihdyttävää ja mielenkiintoista tietoa lemmikkieläimistä.”

Vaikka Pets-lehti ei ole varsinainen koiralehti, kuudesti vuodessa ilmestyvä lehti sisältää paljon tietoa myös koirista. Sen jutut käsittelevät lemmikkieläinten hoitoa, käyttäytymistä ja koulusttamista.

Lehden joka numeron välissä tulee julisteita, joissa poseeraavat niin koiria, kissoja, hevosia, kaneja, kaloja, lintuja kuin jyrsijöitäkin.

Katso Pets-lehden tarjous tilaalehti.fi-sivustolta.

3. Ruotsinkielisille Härliga Hund

Härliga Hund lehti

Koska Suomi on kaksikielinen maa, voimme suositella myös erinomaista ruotsinkielistä koiralehteä nimeltä Härliga Hund. Se on ”pippurinen ja inspiroiva lehti elämästä koiran kanssa.”

Härliga Hund tarjoaa hyödyllistä luettavaa jokaiselle koiranomistajalle, olitpa sitten ensimmäinen pentu sylissäsi tai elänyt koko elämäsi koirien kanssa.

Lehden aiheita ovat koiran terveys, moderni koulutus, käyttäytyminen, koirakoulu, yhteinen tekeminen, matkustaminen koiran kanssa sekä viimeisimmät uutiset liittyen koiratarvikkeisiin ja koiratutkimukseen.

Tärkeä osa lehteä on ihmisen ja koiran välinen suhde. Lehden parissa pääset tutustumaan tuttujen ja tuntemattomien koiraperheiden koteihin ja elämään koiran kanssa.

Katso Härliga Hund -lehden tarjous tilaalehti.fi -sivustolta.

4. Ryhmä Hau -fanille Paw Patrol -lehti

Ryhmä Hau lehti Paw Patrol

TV:stä tuttu Ryhmä Hau, eli Jännälahden asukkaat Riku, Samppa, Kaja, Toma, Vainu, Rekku ja Rolle, seikkailevat nyt omassa lehdessään, jonka nimi on Paw Patrol.

Outoa muuten, että lapsille suunnatun lehden nimi on englanninkielinen.

”Paw Patrol on lastenlehti täynnä mielenkiintoisia tehtäviä, joiden parissa lapsi oppii tunnistamaan kirjaimia, numeroita ja muotoja, sekä kehittämään omaa luovuuttaan ja mielikuvitustaan.”

Lehti sisältää monipuolisia askartelu- ja väritystehtäviä, hauskoja pelejä ja äänen luettavaksi tarkoitettuja tarinoita, joiden parissa on mukava viettää yhteisiä hetkiä lapsen kanssa. Paw Patrol ilmestyy 10 kertaa vuodessa.

Katso Paw Patrol -tarjous tilaa-lehti.fi-sivustolta.

5. Meidän koira

Meidän Koira lehti

Harrastelehtiin keskittynyt oululainen Karprint julkaisi aiemmin Meidän koira -nimistä lehteä, mutta lehden julkaiseminen on lopetettu 2019-2020 tienoilla.

Yhteenveto

Kuten huomata saattaa, tarjolla olevien koiralehtien valikoima on pienentynyt viime vuosien aikana merkittävästi, koska ihmiset hakevat tietonsa ja viihteensä nykyään netistä.

Suomenkielisiä, aikuisille suunnattuja koiralehtiä, on oikeastaan vain Koiramme-lehti, jonka tilaaminen edellyttää Kennelliiton jäsenyyttä.

Lapsille suunnattuja koiralehtiä on tarjolla sentään kaksin kappalein Pets- ja Ryhmä Hau -lehtien muodossa.

Missasimmeko jonkin koiralehden? Mistä sinä etsit mieluiten tietoa koirista? Luetko ylipäätään aikakauslehtiä? Kommentoi alle.

Artikkelikuva: Jan Steiner